سلام.
بدون مقدمه می ریم به بخش چهارم آموزش PHP.
در این بخش به بررسی تابع ECHO خواهیم پرداخت که کاربرد زیادی هم دارد.
برای چاپ رشته ، متغير رشته اي ، عدد ، متغير عددي و کلا هر چيز ديگري از يک تابع (function) بنام echo استفاده مي شود .
نکته : تابع قطعه کدي است که يکبار نوشته شده و فقط با فراخوانی نام استفاده مي شود .
در php بيش از 700 تابع پيش ساخته وجود دارد و در حقيقت قدرت php به اين توابع وابستگی دارد . ضمن اينکه امکان تعريف تابع جديد توسط کاربر نيز وجود دارد .
تابع echo يک پارامتر مي پذيرد و آنرا بر روي صفحه وب ما چاپ مي کند . توابع php نيز مانند بسياري زبانهاي ديگر براي ارسال پارامتر ، آنها را در يک زوج پرانتز مي پذيرند . اما تابع echo به خاطر استفاده بیشتر ، از اين قاعده مستثني شده و اين امکان وجود دارد که پرانتز را به هنگام استفاده از اين تابع حذف کنيم . ضمن اينکه يک پارامتر دريافتي توسط echo مي تواند حاصل الحاق چندين رشته باشد .
مثال :
$msg = "Hello World !";
echo $msg." "."It's a nice day!"; ?> |
خروجي کد فوق عبارت"Hello World ! It's a nice day " است که بر روي صفحه نمايش مي يابد مطلب مهمي که بايد به آن توجه داشته باشيlم آن است که دستور echo در سند html چاپ مي کند. اين يعني اينکه شما مي توانيد به کمک اين تابع تگ html را چاپ کنيد و در مقابل اثر آنرا ببينيد . به اين شکل مي توان خروجي را با سبک و style خاصي چاپ نمود .
مثال :
$msg = "Hello World !";
echo " ".$msg." "."It's a nice day!"."
" ;
?> |
نتيجه اجراي کد فوق چاپ عبارت Hello World ! It's a nice day با رنگ آبي بر روي يک پس زمينه زرد رنگ است .
به همين دليل است که اينجانب عقيده دارم echo قوي ترين دستور در php است ، چرا که کارهايي که اجراي آنها در محيط هاي پر زرق و برقي مانند Visual Studio .net مستلزم کارها و بند و بساط زيادي است در php با کمترین خط کد و با استفاده از همين تابع echo قابل انجام می باشد .
پایان بخش چهارم
منتظر بخش چهارم باشید.
برای خرید آموزش تصویری PHP به زبان فارسی می توانید از لینک زیر استفاده کنید.
نظرات شما عزیزان: